7. јун 2012.

Колико кошта пријатељствo ?

Они који су сазнали колико кошта пријатељство рекли су и јавно и приватно да пријатељство нема цену. 

Ако је и има онда то и није пријатељство. Речи зазвече у различито чудним смеровима док не дођу до прекретнице. Ту су прецизне, сурове и без права на повлачење. У стварности не мање стварној од ове цена пријатељства досеже реалне цифре. Цифре и пријатељство се мешају на такав начин да на крају остају само цифре. Пријатељство се некако утопи у цифре било из разлога што никада то није ни било, било из разлога што је пријатељство из овог а цифре из оног света. 

Тај сукоб брже оседи и натера младост да испари изнутра и кад се такви људи виде на улици тешко се и може замислити да су икада били млади.

 Запарложени, стекну навику уживања у самодовољности јер су убеђени да седе на седлу света. Чврсто држање узди их омамљује у мери без упоређења. На сва питања имају одговоре док држе узде и док јашу. 

Један од њих на питање колико кошта пријатељство, тачно утврди цену. Оно што је занимљиво што је за јединицу утврдио коња. Из те поделе настала су кљуса - пријатељства, пријатељство – ведра рага и пријатељство коњска кобасица. 

Он је некако, био склон овом последњем.


Нема коментара:

Постави коментар