15. јун 2012.

Разговор са утваром

Сањао је један датум и улицу. 

Младић и девојка су се држали за руке. Спуштали су се улицом лагано, припијајући се једно уз друго. Нису разговарали. Доста неспретно пожурио је испред њих, не би ли им видео лица. Готово се саплео након окрета. Лице девојке је било његово лице. Он је био она. Пар је безбрижно наставио да се спушта улицом. Застао је и прекрио лице рукама. Трен касније потрчао је за њима. Гурнуо је младића с леђа тако да се овај затетурао. 

„ Ти припадаш мени “ - урликнуо је. Осмехнула се и помиловала по образу. 
„ Утваре не припадају ником. Утваре постоје и пре људи. Ово је моје лице и одувек је било. Ти у ствари припадаш мени “ рекла је, насмешила се, окренула и отишла.


Сео је на плочник згрожен и изгубљен. Почео је да јеца и убрзо да плаче. Сломило се све у њему. Гушио га је оштар бол, космичких размера. Никог није било у близини да му помогне. Усправио је поглед ка небу. 

Да ни оно није само утвара одјекнуло је у његовој глави ? 


Небо је одговорило у виду кише. Пљусак се стуштио свом силином својих висина. Капи су се одбијале од плочника заглушујући сваки други звук. Његове сузе више нико није могао да види, мада су биле стварне. Стопиле су се са кишом у вечној пролазности. 

Одавде до повратка.


Нема коментара:

Постави коментар