23. јун 2012.

Срећна и успешна

Стари грамофон је поправљен. 

Нашле су се и старе плоче. Више од тридесет пет година је прошло. За све је ово ново искуство. Многи од њих више нису били житељи града. То су сада други људи, једино што се одазивају на иста имена. Имена се једино не мењају а поготово надимци. Дошли су са свих страна света. Необичан је тај повратак. Сабирање успеха подједнако је тешко као и преживљавање падова и сумњи. То се управо догодило. Упоређивали су се туђи падови и властити успех. 

Тако је било лакше. 

Сви су ипак уживали у чињеници да се виде после толико година. Препричавање итекако познатих догађаја био је добар увод. Када је она ушла сви су се мало утишали. Осмотрили су је свако на свој начин.

Она је увек будила интерес. 

Задржала је у појави провокацију и шарм. Две крајности је складно држала у равнотежи и то је био рецепт њеног успеха. Неговала је амбицију са теријевском срчаношћу и невиношћу једне Пепељуге. Пословала је са крокодилском бруталношћу и није имала милости. Овде је дошла након посете једној скандинавској престоници. 

Била је срећна и успешна.

Гледала је љупко испред себе и смешила се. Одобравала је знатижељне погледе упућене ка њој. И сутра када оде из града, многи ће разговор започети њеним именом.


Нема коментара:

Постави коментар