12. август 2012.

Над трулим вентилом и 302 виљушке

Остао без генерације. 

На тренутак помислио је да је те године само он рођен. Овај отишао у иностранство. Онај се није ни враћао из иностранства. Овај је спикер на телевизији и једино њега редовно виђа. Онај из старог краја погинуо. Други се убио. Двојица се приженили. Један се стварно пропио. За оног је чуо да је у затвору. Онај рошави је адвокат. Онај са зубима на раздељак отворио фризерај. За оног крупног чуо је да је постао председник кућног савета. За све је чуо, скоро никог није видео. 

Шта се у ствари догађа? 

Онај што се са њим туко на великом одмору је кувар. Где су сви ти људи? Стварно је свет велики. Куд ли се денуше мајку им ... 

Барем да је неко од њих водоинсталатер. Чесма му је отишла и треба да се мења вентил. Нико из генерације не може да му помогне за проклети вентил. Стигао рачун за струју. Нема да плати ни данас, ни сутра. Онај панкер сада је пољопривредник и гаји папкаре. 

Ђубре није бацио и смрди му стан.

У поштанском сандучету стално му нуде да му донесу пицу. На врата долазе манијаци са шерпама и торбари непознатог порекла. Једна Румунка хтела да му прода 302 виљушке и нешто шрафцигера. 

Ушо вирус у компјутер и неће да изађе. 

Најбоље да легне, да спава и после да тражи своју генерацију. Ако је и не нађе, можда она нађе њега.

Једино корисно што сада може да уради је да легне и гадно да заспи.


Нема коментара:

Постави коментар