6. фебруар 2012.

Венчаница без младе II

Мржња је утолико мање аутентична уколико је плаћена. 

У свету без емоције где је равнодушност равнодушно понела круну, мржња мора да се плати. Корисно је спознати да је данас емоција чист терет штавише елеменат заосталости и поуздане пропасти. Ако посматрамо да су и мржња и љубав конкурентне опције кључно је усредсредити се на гориво које користе. 

Мржња је достојна љубави ако успе у науму и забрани да се воли. То је озбиљан успех. Вечни пламен нерастворљиво сагорљивог горива огледа се у идеологији која се нуди и трговачки уверава у успех сваку опцију која се определи суштински да је узме за савезника и пратиоца. Идеологија нуди границу распознавања флексибилним обимом вакуумске нуле која треба да усиса попут црне рупе сваку промену несклону да се уклопи у већ дати поредак.

Комфорно је мрзети из собе и фотеље. Мржња цени своју безбедност јер зна да је рањива. Мрзети на улици је непредвидљиво и знатно теже.  Окупација слободе говора  спроводи се  у сваком друштву само су пропорције различите. Таква ситуација погодује експлозивној мржњи која не губи време већ осваја ширећи маневарски простор. Свет дакле, црпи замашну енергију фабрикујући мржњу као производ и стил понашања. 

XX век је досад у томе заслужено неприкосновени шампион.  Сва достигнућа људског духа нису имала одбрану пред зверском галопирајућом мржњом незаустављивом и слепом у својој бесконачној разузданости и бахатости. 

Гранични камен у титанској борби пресликава се кроз патњу и трпељивост. Они који могу све да издрже а да не оскрнаве свој дух и дух својих ближњих могу да се одупру зверском налету и шкљоцању челичних вечно прождрљивих чељусти. Таквих нема пуно али је згодно да докле постоји и један који то може мржња остаје фрустрирана.

Издаја образованих и паметних мери се једино амбисима. 

Зли без паметних су беспомоћни и љуте се на свет попут деце која испусте сладолед пред само лизање.  Они побесне, они се љуте али суштински ништа не могу да промене. Паметни нису срећни што служе злима али ако не служе никога престају да буду паметни што је за већину паметних неприхватљиво. 

У племену паметних  сви су поглавице. 

Графит на зиду суседне улице носи поруку „ Будућност припада роботима“. Графит се тренутно не види пао је велики снег.

Нема коментара:

Постави коментар